Els candidats socialistes catalans al parlament europeu responen les preguntes dels ciutadans a través de Facebook

Els candidats Maria Badia, Martí Grau i Raimon Obiols representants socialistes al Parlament Europeu han respòs avui a les preguntes que els ciutadans han formulat abans a través del mur d’un esdeveniment de Facebook.

Hauríem de valorar com a positiva la iniciativa, del grup Activa’t per Europa per tal d’incentivar la participació i l’interès dels electors europeus per tal de plantejar dubtes als seus possibles representants. És un primer pas per començar a demanar les opinions sobre determinades qüestions als nostres candidats.

Segurament, el format no és el més correcte, ja que el Mur de Facebook no permet classificar les respostes per àmbits de debat. És possible que la creació de debats en el fòrum d’un grup hagués permès un debat més ordenat. D’altra banda, la iniciativa queda en tant de pregunta – resposta i té poca capacitat de deliberació.

Les respostes dels candidats, a voltes responen a la concepció que tots percebem d’Europa: un que integra poc a una veritable unitat si no una representació d’estats.

D’altra banda, la pròpia eina fa difícil la possibilitat d’adherir-se a una determinada pregunta formulada per un ciutadà, per tal de crear un rànquing d’interessos.

En definitiva, un primer apropament al ciutadà, però lluny del què hauria ser un veritable ús de les eines de la web 2.0, en unes eleccions tant importants com aquestes.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo PSC

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s